Почивни дни! 3 страхотни начина да се погрижим за себе си по време на тях

Здравей отново, любими читателю! 🤍


Липсвах ли ти?


Ти на мен - много!

Little update

Eто, че малко по малко, ти се превърна и в любими зрителю в YouTube и любими последователю в инстаграм, където напоследък съм дооста по-активна! Признавам си, че оставих това кътче тук малко да си почине творчески. Потърсих, но и намерих вдъхновение и на други платформи! 😍 Това местенце обаче - също ми залипсва!

Днес, в първия от почивните Великденски дни, аз си казах:

"Нека да се завърна! Нека споделя свежи размисли и да поканя всеки, който не се присъединил към другите ми онлайн активности и евентуално ме е чакал тук - да го направи!" 🤗 

Оставям ви директен достъп към последното ми видео в Youtube, за да видите КАК вашето момиче експериментира с творческите си наклонности ха-ха.💕Важно е за мен да знаете, че това, че се развивам творчески на няколко площадки, съвсем не означава, че нашето място тук ще бъде изоставено! 💝

Дори напротив! Смятам да търся вдъхновение от множество места, което да пренасям винаги тук, като това кътче за нас винаги да остане без реклами и монетизация. Само Н-А-Е-Ш-Е! 🥰


След този малък update, смятам, че е време да преминем към днешната ни страхотна тема, а именно..


3 страхотни начина да се погрижим за себе си по време на почивните дни


Намери време за себе си

Без да отмяташ задачи, без да "пооправяш" вкъщи, без да прекарваш време с близките "просто говорейки си", без да "попрочиташ" за университета. САМО ТИ НАСАМЕ СЪС СЕБЕ СИ.

Усещането е странно, нали? Голяма част от нас просто забравят за това, че времето в тишина сами е не просто възможно, но и нужно на психиката ни периодично. Когато мълчим, тя се разтоварва от мисловния, информационен и емоционален поток, който непрестанно тече в ежедневието ни.

Дори изключително кратка медитация от 5 минути на ден, дава страхотни ефекти според редица проучвания. Тези няколко минути действат като превенция на психическото ни здраве от неизбежно разклащащия го стрес в течение на работния ден. Не спираме да се грижим за външния ни вид и физическо здраве, нали? Нека отделим време и на вътрешния си свят и психическото такова.

Също така, именно по време на празниците, отделяме време за да покажем на всичките ни близки колко са важни за нас - подаръци, събирания, невероятни трапези, а за нас оставяме - чистене, готвене и скрловане в социалните мрежи в единствените ни свободни минути. Нека да го променим!

Нашето психическо състояние и емоционален баланс са важни за самите нас, точно колкото са и нашите близки. Елементарно - не можем да им дадем любовта и грижата, която не сме положили към себе си изначално.

Потърси отговори на важни за теб въпроси

В моменти на подобен вид уединение, можем да осъзнаем много от нашите преживявания през деня, причините за поведението ни в различни ситуации, кактои да използваме този миг на тишина за да потърсим отговори на важни за нас въпроси - "Какво искам в действителност?", "Кои са хората, които ме обкръжават?", "Щастлив/а ли съм истински?", "Удовлетворен/а ли съм от живота, който живея?".

Представете си ни забързани от една среща в друга, от работното място за университета, от среща с приятел/ка към вкъщи, където ни чакат домашни задължения.. Дали е възможно в такива моменти изобщо да ни възникнат такива въпроси? А пък, замислете се, дори и да се зародят, то отговорите им ще са толкова насилени и неясни от притискащото ни време, умората, натрупана през деня и цялата суета на градския живот, който водим.

Да отделим време за себе си, означава да инвестираме в нас самите - да се "сверим" с вътрешния си компас дали отиваме там, където истински желаем да бъдем и дали сме поели по този път с тези, които вярваме, че заслужават.

Представете си какво би било, ако живеем без посока.. Кораб без ясна цел и дестинация е обречен да се загуби, а рано или късно - да потъне.


Направи нещо за себе си, което те зарежда, а отдавна отлагаш

За някои неща все "нямаме време", все си обещаваме, че ще ги направим "по-късно". Така и винаги остават за следващ момент. Аз, например, винаги отлагам това да пиша, а честно казано го обожавам.

Ето защо, част от грижата за мен самата е просто да напиша тази статия тук. Зарежда ме с енергия това да се изразявам, а най-малката мисъл за това, че написаното може да вдъхнови някого да живее по-добре и да му бъде полезно..буквално ме кара да летя от щастие и ме изпълва с вдъхновение.

Други готини начини да се заредите, в зависимост от вашия темперамент и интереси, могат да бъдат: рисуване, танци, среща с приятел/ка, йога, фитнес, експерименти в кухнята, снимки, пазаруване, игра с домашните ви любимци. С две думи - ВСИЧКО, което прави лично вас щастливи и от което черпите енергия.


Да ви призная честно, аз мога да съчетавам толкова много дейности, единствено, защото огромна част от тях ме зареждат с ентусиазъм, вдъхновение и мотивация.

Започнете да се наблюдавате - забележете кои дейности наистина ви зареждат.

Направите така, че те да бъдат по-голяма част от вашия личен, а и професионален живот. Тонусът ви ще се повдигне в пъти, ще имате сили за много повече работа, а вдъхновението и мотивацията ще ви карат да се развивате до немислими за вас до този момент висини.


Инспирирах ли ви да се погрижите за себе си през тези почивни дни?

Нека не губим момента. Да го направим още сега.. 😊


Завършвам днешната статия с пожеланието да имате светли празници! 🐣💛Радвайте се на физическо и психическо здраве, благоденствие, качествено време, прекарано с близите и много любов! На първо място, обичайте себе си - любовта ви към другите само ще се множи и ще имате много от нея, която да споделите с тях!


Та, обичай и бъди обичан, любими читателю! 💗

До скоро!


Твоя,

Кристина
42 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички